Nyitvatartás

Hétfő - Péntek 
9:00 - 16:00 

Szombat - Vasárnap 
Bejelentkezés alapján 

 

Loading...
Időpontfoglalás

Foglalj időpontot

Szeretnél időpontot foglalni valamelyik kezelésünkre? Vagy csak kérdésed van? Írd meg nekünk és munkatársunk hamarosan jelentkezik!

Elérhetőségeink

rolandia-mobile-logo-kek
Rolandia Dental Ikon

Gyakran ismételt kérdések

Rengeteg olyan kérdést tesztek fel nekünk, ami a munkánkkal kapcsolatos. Ezek egy részét alább elmagyarázzuk, hogy könnyebb legyen tájékozódni a szolgáltatásaink között.

Mi az implantátum?

Egy vagy több hiányzó fog helyére műtéttel egy csapot/tiplit építenek be az állcsontba, amire egy fejet csavaroznak és erre később korona kerül. Így egy fogat, de több implantátum beültetése esetén akár egy egész állcsont fogait is fixen (rögzítve) lehet pótolni. Alternatíva lehet a teljes fogsor pótlása. Legnagyobb előnye, hogy fix fogpótlást közvetlenül a foghiány helyére, a meglévő egészséges fogak lecsiszolása nélkül tudunk készíteni.
Konzultáció-Consultation 5000
Esztétikus Gradia fogtömés 1,2,3 felszín -Aesthetic filling Gradia 1,2,3 area 12.000-16.000
Esztétikus Estelite fogtömés 1,2,3 felszín-Aesthetic filling Estelite 1,2,3 area 16.000-20.000
Ideiglenes tömés-Immediat filling 2.000/db, piece
Barázdazárás-
Parapulpális csap-
Gyökérkezelés- Root canal treatments 10.000-14.000
Foghúzás-Extractions 6000-12.000
Bölcsességfog húzás- Wisdom tooth Extractions
Kerámia korona- crowns 25.000
Cirkónium korona- Metal free crowns 66.000-69.000
Fogsor-Dentures 70.000/ív -arch

Mi az ideiglenes korona?

Átmeneti fogpótlás a hosszadalmasabb fogászati kezelés idejére. Egy vagy több foghúzás esetén a fogtechnikus 24 órán belül készít egy fogpótlást, amit a páciens addig hord, míg a végleges fogmű a szájba nem kerül. Így nem éri kellemetlenség a fogak esetleges hiánya miatt. Korona- vagy hídcsiszolás esetén a páciens néhány órán belül esztétikus ideiglenes pótlást kap.

Mi a cirkónium korona, ill. híd?

Ez egy alternatív megoldás a hagyományos koronára és hidakra: a szokásos öntött fém vázat egy fém mentes cirkónium váz váltja fel. Szép az esztétikai hatása, fémallergiás páciensek számára ideális. A természetes fogakhoz megtévesztésig hasonló áttetszőség,teljesen élethű fogpótlás.

Mi az a teljes protézis?

Az az eset, mikor a teljes fogsort pótolni kell, mert a betegnek már nincsenek saját fogai. Feladata nemcsak a fogak, hanem az íny pótlása is. A fogsor a nyálkahártya-csont alapzaton támaszkodik.
Teljes fogatlanság esetén lenyomatot vesznek a fogatlan gerincről, amelynek alapján egy “műanyag sín” készül, amelyik adhéziós erővel a szájban tartja az állkapocsként 14 foggal rendelkező pótlást.

Mi a teleszkópos fogpótlás?

Ha az állcsontban már csak kevés fog van, akkor csiszolás után ezeket két egymáshoz pontosan illeszkedő koronával látják el (primer és szekunder korona). A primer koronát a lecsiszolt fogra cementezik, a szekunder koronát a kivehető fogpótláshoz, ami adhezív erővel a szájba tartja a protézist.

Mi a kombinált munka?

Több fog elvesztése esetén a maradék fogazatot rögzített koronákkal vagy hidakkal látják el, és a hiányzó fogakat kivehető fogsorral pótolják A kivehető szakaszt kapcsokkal vagy nyomógombokkal horganyozzák el. Jó rögzítést biztosít a pótlásra, nem billeg. A maradó fogakat összesínezi, Így eloszlik a rágóerő. Mivel rejtett elhorgonyzásról van szó, semmilyen rögzítő elem nem látható.

Mi az a híd?

A híd segítségével egy vagy több hiányzó fogat fixen lehet pótolni úgy, hogy a szomszédos fogakat preparálják és lenyomat alapján egy egybeöntött fogpótlással kiegészítik, amelyet cementtel rögzítenek. A hídváz készülhet fogászati fémötvözetből illetve fémmentes cirkóniumból.

Mi is az a tömés?

A fogászatban a tömés alatt azt a műveletet értjük, mely során különböző anyagok a fogba helyezésével helyreállítjuk a sérült fog integritását. Fogszínű tömés, mely fényre kötő tömőanyagból készül.

Mi az anesztézia?

Így nevezzük a rövid idejű ideg érzéstelenítést injekcióval, az érzékelés részben vagy teljesen blokkolva van,a külvilág felől érkező ingereket nem dolgozza fel. A helyi érzéstelenítés fecskendővel történik, az előtt használunk egy felületi spray-t (pl. Lidocain spray), ami csökkenti a tűszúrás okozta kellemetlenségeket. Így egy fájdalommentes fogászati kezelés lehetségessé válik.

Mi is az a tömés?

A fogászatban a tömés alatt azt a műveletet értjük, mely során különböző anyagok a fogba helyezésével helyreállítjuk a sérült fog integritását. Fogszínű tömés, mely fényre kötő tömőanyagból készül.

Mi az Inlay?

Eltávolítják a szuvas részeket és lenyomat alapján a laborban elkészítik öntött formában a tömést (öntött betét), amelynek anyaga lehet arany vagy porcelán. A betét egyfajta tömés, amely a hiányzó fogszövetet pótolja. Ezt cementtel rögzítik a fogban. Tartósabb, mint a kompozit tömés. Élettartama akár a húsz évet is elérheti.

Mi az a barázdazárás?

Ez az eljárás elsősorban fiataloknál kerül alkalmazásra. A fog mély barázdáit kitisztítják, majd fényre kötő anyaggal feltöltik, feltöltés után megvilágítják. Az anyag tökéletesen kitölti a barázdarendszert, a későbbi bakteriális elfertőződést megakadályozza. Érzéstelenítés és fúrás nem szükséges a beavatkozás elvégzéséhez.

Mi a gyökérkezelés?

A gyökérkezelés az egyik leghatékonyabb fogmegtartó eljárás, amivel foghúzás nélkül biztosítható a panaszok megszüntetése. A gyökérkezelés során a fogbél-üreg tartalmát eltávolítják, sterillé teszik, és olyan anyaggal tömik be, amely tartós zárást biztosít. Ha a fog valóban fájdalommentesnek bizonyul, elvégezhető a végleges tömés, vagy felkerülhet a korona.

Mi a fogkő-eltávolítás?

A fogkő-eltávolítás nem csak az esztétikum miatt fontos, hanem a szájüregben megtelepedő baktériumok elszaporodásának is képes gátat vetni. A fogkő nem más, mint megkövesedett baktériumokat tartalmazó felrakódás. Igény szerint érzésteleníthető az íny a kezelés előtt, de a művelet e nélkül sem fájdalmas. Az ultrahangos depurátor rezgések segítségével eltávolítja a fogkövet a fog felszínéről. A fogkő eltávolítás után a fogakat lepolírozzák, a sima felületen ugyanis sokkal nehezebben tapad meg a lepedék. A fogkő képződés gyorsasága és annak mennyisége egyenként széles skálán változik. Van, akinek félévente, és van olyan, akinek 3 havonta szükséges a fogkő eltávolítása.

Mi az a korona?

Egy erősen szuvas fogat minden oldalról lecsiszolják (preparálják) és egy lenyomat alapján „borítást” kap. A cementtel rögzített korona által a fog megmaradt része évekig védve van. . A fogászati korona megerősíti a fogat, és visszaadja annak eredeti színét és formáját. Javasolt esetek: Ha a fogtömés már túlságosan nagy, gyökérkezelt fog helyreállításakor, sérült fog helyreállításakor, implantátumra.